Zen Sushi | Live Cooking Bloggers Edition

Saptamana trecuta am facut o scurta, dar intensa calatorie pana in Japonia la Zen Sushi Sarroglia, impreuna cu cativa bloggeri de food. S-a lasat cu zambete, cutite bine ascutite si – desigur – cu arta de a face sushi, din care am invatat cateva secrete, cu ajutorul lui Chef Sorin si al lui Chef Iulian Constantin.

Noi am testat variantele clasice de sushi, dar iti recomandam sa te aventurezi la rulourile cu anghila, sepie, caracatita si chiar si cu tamago (omleta japoneza) sau ridiche japoneza, ciuperci shiitake sau dovleac.

Preturile la Zen Sushi sunt aceleasi in toate locatiile, iar cele mai mici tarife incep de la 4 lei, pentru o portie de orez simplu, si pot ajunge pana la 150 lei, pentru o portie de Maki de luxe, care include 4 bucati de california maki, 4 portii de philadelphia maki, 4 bucati de creveti si avocado maki, 4 portii de ton picant maki, 3 bucati de creveti pane maki, 2 portii de anghila uramaki, 2 bucati de somon uramaki si 2 portii de creveti uramaki.

In locatiile Zen Sushi puteti servi de la faimoasele rulouri cu orez invelite in alge nori – Makisushi – pana la sofisticatele Sashimi pregatite migalos din peste crud si din cele mai fine ingrediente, toate preparate sub ochii dumneavoastra.

Multe varietati de Makisushi sunt vegetariene, iar in bucataria japoneza orezul, legumele si tofu predomina alaturi de peste si fructe de mare.

Zen Sushi are cinci locatii în Bucuresti: zona Piataa Victoriei (str. Grigore Alexandrescu, nr. 56), zona Dorobanti (George Calinescu, nr. 15) si ZenFusion in incinta Hotelului Sarroglia, Vasile Lascar 59, Zen Sushi TakeAway Tineretului, Zen Sushi Nordului.

 

 

Related Posts

No Comments

Leave a Reply