World of Instagram : Totul despre Instagram !

Ce mai faci? Cel mai probabil cauti un cadru perfect, editezi sau postezi vreo fotografie pe Instagram, asa este?  Eu saptamana trecuta am fost prezenta la evenimentul World of Instagram !

Dupa cum stii, tema aleasa de data aceasta a fost Instagram Business Accounts Impact, pentru ca usor, usor, ne indreptam cu totii catre astfel de conturi, datorita nevoii de a ne monitoriza mai bine activitatea.

Am avut alaturi de noi trei speakeri diferiti, cu perspective si povesti diferite, astfel incat fiecare dintre noi sa poata extrage informatiile de care are nevoie pentru a crea continut autentic, dar cu priza la public” si sa il foloseasca avand la baza o strategie pe termen lung.

Vlad Eftenie (Architect si Fotograf Entuziast) a deschis evenimentul, printr-un discurs personal care a tradus pasiunea lui pentru fotografie si Instagram. Ne-a vorbit despre cum trebuie sa transmitem emotie prin fiecare postare, despre cum sa ne lasam inspirati de ce este in jurul nostru si sa cream povesti dincolo de imagine. Sa fim originali, autentici, sa iesim din zona de confort si sa cautam un cadru nou mereu, sunt alte cateva sfaturi primite de la el.

A urmat Cristi Ungureanu (Marketing Strategy- Global Records), care ne-a explicat ce este Instagramul, dpdv business. Cum evolueaza, cat de important este sa ai o strategie pe termen lung, cum poti creste engagementul, cum masori, cat de importante sunt hashtag-urile si grupurile de suport. Daca tinem cont de toate sfaturile lui, ceea ce ne-am propus cu totii in urma evenimentului, vom ajunge la cifre mult mai frumoase si satisfacatoare, decat in prezent. Insa si el a insistat pe ideea ca trebuie sa oferi, ca sa primesti. Calitate & atentie. “Trebuie sa iti pese de comunitatea ta!”, ne spune el.

Si pentru ca de multe ori avem nevoie de o dovada, ca sa ne convingem ca tot ceea ce ni s-a transmis chiar functioneaza, daca este aplicat asa cum trebuie si daca ne asumam munca din spatele imaginilor, am invitat-o alaturi de noi pe Gabriela Simion – Travel, Lifestyle, Beauty and Food Blogger. Ea ne-a povestit despre cum a trecut de la viata de corporatie la freelancing, cum a evoluat pe Instagram, atat dpdv continut cat si comunitate, cum a abordat agentiile si ce cerinte au acestea de la ea dar si cum mentine activa o comunitate de 65k followers.

Asadar, in spatele oricarui cont de Instagram de succes este multa munca, constanta, continut de calitate dar si apreciere a muncii celorlalti si o strategie bine pusa la punct. Respectand aceste guideline-uri, vom ajunge sa avem un feed curat, frumos, care sa ne inspire si desigur, cifre relevante.

Cei datorita carora am putut organiza aceasta a treia intalnire intre instagrammerii din Romania, ale caror conturi de Instagram te invitam sa le urmaresti si carora le multumim inca o data, sunt:

Lidl, F64, Flormar, Beauty One, PureShapes, Pravalia Mica, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, DALB – Creator de frumos.

Related Posts

No Comments

Leave a Reply