“#Winelovers’ Guide Into Romanian Treasures” – Ghid de recomandari de vinuri romanesti, cu autor colectiv

Volumul, editat de Vinul.Ro, cu recomandarile de vinuri a noua dintre cei mai buni comunicatori din domeniu a avut prelansarea pe 12 decembrie 2018, la Wineful Tapas & Wine. Este un demers in premiera nationala, izvorat din gusturile, priceperea si constiinta autorilor, pe care si publicatia Vinul.Ro i-a initiat intr-o maniera constructiva, alaturi de un somelier roman de top, creator de scoala de vin – Sergiu Nedelea. Acestea sunt atat optiunile autorilor, dar totodata si “Premiile de excelenta Vinul.Ro” 2018, acordate vinurilor prezentate in carte, pentru prima data in acest format.

Initiind acest volum am dorit sa dam ceva inapoi comunitatii iubitorilor de vinuri, la nasterea si cresterea careia am avut si noi un rol. Dupa ce am organizat primul concurs de vinuri – Premiile de Excelenta Vinul.Ro –  unde bloggerii au fost invitati sa jurizeze, dupa ce am tinut ani de-a randul paginile revistei deschise pentru cei ce au dorit sa se exprime in forma tiparita, am considerat ca si aceasta initiativa e un mod de a continua sa fim relevanti si sa ne implicam in viata comunitatii intr-o maniera vizibila si utila. Dupa 16 ani de cand ne ocupam cu promovarea culturii vinului, a sosit momentul in care numarul si priceperea pasionatilor de vin de la noi a crescut intr-o asemenea masura incat sa poata coagula ei insisi, un catalog veritabil de recomandari sincere si competente”, a precizat Cezar Ioan, publisherul revistei Vinul.Ro.

Semnatarii volumului sunt:Mirela MateescuSilvia PalașcăSergiu NedeleaBogdan DobrițoiuBogdan CărăcăleanuIulian GrigorescuRăzvan StoenescuLaurențiu HorodnicMihai Vasile.

“Autorii au adaugat pasiunii suficienta experienta interna si internationala, dar si studii si certificari in domeniu, astfel incat acest proiect Vinul.Ro reprezinta un vehicul menit sa ofere forta si vizibilitate ghidului scris de ei. Suntem bucurosi ca acesti autori s-au educat in domeniu inclusiv ca urmare a eforturilor revistei noastre, iar prezenta unui formator de somelieri – Sergiu Nedelea – printre ei constituie si ea o garantie suplimentara a valorii acestui volum”, a  adaugat Cezar Ioan. 

Titulatura #Winelovers’ Guide… reprezinta o forma de conectare a Romaniei la miscarea internationala #Winelover, o comunitate a pasionatilor din toata lumea, cu peste 25.000 de iubitori de vin.

Designerul Bogdan Anghel poate fi numit cel de-al zecelea autor, ilustratiile sale dand frumusete proiectului de prezentare a vinurilor romanesti.

Cartea nu reprezinta un top, ci o selectie non-ierarhica de recomandari sincere si profesioniste.

Volumul poate fi achizitionat de la la Wineful Tapas & Wine, din mai multe librarii traditionale si online, la pretul de 50 de lei.

Related Posts

No Comments

Leave a Reply