TREI, un restaurant cu mancare care iti merge la suflet

Inainte de cea mai asteptata vacanta a mea din Andalusia – Spania,  am dat o fuga la Restaurantul TREI, pe care-l gasiti undeva central, mai exact pe Calea Călărașilor 103.

Dupa cateva tentative esuate din partea mea, am reusit sa fac le fac o vizita celor de la TREI intr-o dupa amiaza de miercuri racoroasa pe terasa. Pentru ca tot auzisem numai cuvinte de lauda despre acest concept si despre mancare, si pentru ca meniul lor nou de vara abia se lansase, am profitat de ocazie!

 

Chiar daca restaurantul este localizat pe o strada destul de circulata, terasa are deschidere pe o straduta laterala, linistita si departe de agitatia traficului bucurestean. Va spun acest aspect, in cazul in care vreti sa evadati putin din zonele agitate ale orasului!

La intrarea in locatie, am fost intampinati de unul dintre cei trei parteneri ai restaurantului, daca imi amintesc bine, numele lui este Adrian. Ne-a spus putin despre povestea restaurantului si al numelui TREI.

Trei prieteni si parteneri de afaceri deschideau la finele anului 2017 aceasta locatie, intr-o casa de patrimoniu, in zona negustoreasca a Bucurestiului, in apropiere de Hala Traian.

Cei trei prieteni si gurmazi Adrian (manager, sef de sala), Catalin (chef) si Andrei (manager, iscusit pe partea de bauturi) si-au unit fortele si know how-ul dobandit in cei 15 ani  de experienta si au pus bazele restaurantului TREI, al carui meniu readuce la lumina retete vechi din toata lumea, neuitand de cele romanesti, imbinand gastronomia veche cu cea moedrna.

Meniul este foarte bine gandit, avand la baza conceptul de slow-food, fiind variat si gustos, ce te poarta prin diferitele zone culinare ale lumi din Asia, in Africa, Europa si America.

Meniu a evoluat destul de mult de la cel din iarna la cel de vara, s-au pastrat preparatele cele mai appreciate si au fost adaugate cele de tip fast-food gourmet, inclusiv o sectiune de sandvisuri dar si preparate mai usoare precum salatele si pestele.

Cu gandul ca mancarea buna circula si multiculturalitatea gastronomica accentueaza gustul bun, pentru meniu de vara m-am axat pe preparate usoare din Thailanda (supa Dtom Yam), Vietnam (Banh Mi), Spania (Arrachera cu chimichuri si cartofi fondanti), Maroc (File de peste marocan), Franta (salata Lyoneza cu rata si ou posat), toate filtrate prin experienta culinara personala, declara Catalin Constantin, chef Restaurant Trei.

Am adaugat o sectiune de sandvisuri, am pus un sandivs Pulled Pork Cubanos, o quesadilla si Banh Mi, un sandvis vietnamez, ales pentru ca exprima cel mai bine faptul ca mancarea buna circula si poti gasi influente dintr-o bucatarie traditionala intr-un colt de lume diametral opus. De exemplu Banh Mi, declarat ca unul dintre cele mai bune sandvisuri din lume, este aparut in Vietnam, dar are influente frantuzesti (bagheta), adauga Catalin Constantin, chef Restaurant Trei.

La recomandarea lor am incercat un preparat din noul meniu si doua preparate consacrate si extrem de populare pentru cei care le calca pragul. Nu sunt un mare fan pate sau foie gras, dar auzind numai lucruri bune despre Pate-ul de Casa, am zis sa il si incerc. O adevarata provocare pentru mine! Iar ca urmare, a fost cel mai bun pate pe care l-am mancat vreodata. A venit servit cu cipsuri de ceapa cu garnitura de castraveti murati si ceapa murata, pe care l-am intins pe o felie de pita calda si proaspat scoasa din cuptor. A fost aperitivul perfect impartit la 2!

La felul principal am ales sa incercam aripioarele picante de pui cu cartofi rumeniti si o portie de Arrachera cu Chimichuri. Aripioarele vin intr-o portie destul de copioasa, mai exact 15 la numar cu un sos BBQ picant de te lingi pe degete….la propriu! 😀 Iar Arrachera cu Chimichuri este un preparat spaniol din muschi de diafragma de vita, o carne suculenta si bine gatita cu marinata Chimichuri (coriandru, patrunjel, ceapa, ardei iute) servit ca si garnitura, astfel incat sa iti poti aromatiza carnea dupa bunul plac. Acest preparat este servit cu cartofi fondanti, ce sunt gatiti la foc mic la cuptor si arata ca un fel de piure de cartofi cu forma. Am avut impresia ca avea un usor gust dulce cea ce mergea perfect cu sosul chimichuri amarui.

La desert am descoperit inghetata in combinatii aromate, pe care nu le-am mai intalnit pana acum, dar care-ti raman in memorie si dau personalitatate deserturilor restaurantului TREI. In sotimentele de vara au inclus inghetata de pastarnac cu vanilie, lamaie cu busuioc si ciocolata cu ardei iute.

Desi imi doream tare mult sa le incerc, datorita portiilor copioase de mancare nu am reusit a gasim un loc si pentru un desert savuros. Asa ca abia asteptam sa revenim. Mai ales ca am auzit ca la Trei se organizeaza de doua ori pe luna evenimente pentru gurmanzi. De 2 ori pe luna in weekend chef Catalin gandeste un meniu special ce ia tot ce-i mai bun din bucataria unei zone culinare si readuce in atentia clientilor preparate uitate sau mai putin cunoscute.  Daca in decembrie puteai savura soleanka, blini sau pelmeni din bucataria ruseasca, in ianuarie faceai amintiri gustoase din Spania cu paella si callos,  in februarie te puteai bucura de un coquelet de printemps din Franta, iar in martie faceai cunostinta cu o reteta de peste “alla ligure” din Italia. In sezonul primavara vara 2018, weekendurile te vor lua intr-o calatorie savuroasa prin Asia si oriunde gustul bun inspira preparate gustoase.

 

Va recomand, cu drag, sa ajungeti la restauntul Trei.

Ii puteti gasi aici:  Calea Calarasi 103

Telefon:  0770 212 845

www.restaurant-trei.ro

https://www.facebook.com/RestaurantTREI

 

Related Posts

No Comments

Leave a Reply