„Secretul Fericirii”, un film inspirat din viata reala

La fel ca oricare alt lucru frumos, care se intampla in viata, o relatie sentimentala fericita este destul de dificil mentinut. Indiferent cat de puternice sunt sentimentele, daca incalci regulile pentru a pastra aparentele unei relatii implinite, risti sa pierzi dragostea vietii tale. Daca faci parte din categoria celor care cred ca stiu totul despre stereotipuri, despre metafore inutile care ascund lipsa de continut, despre intamplari previzibile, sensul inchipuit al vietii si secretul comercial/infantil al fericirii, acest film are un mesaj pentru tine.

Secretul Fericirii” atinge o problema universal valabila, despre resorturile fericirii si ale reversului ei, iar actiunea se poate petrece oriunde, nu neaparat in Romania, desi a fost filmat la Bucuresti. Exista un mesaj adevarat in poveste, iar creatorii filmului isi doresc ca mesajul sa ajunga la cat mai multi oameni.

Scenariul a fost scris de Alexandru Popa, care explica ce anume l-a inspirat in crearea acestei povesti: „Clarobscurul. Zona aia ambivalentă de minciuna su adevar, transparenta si opacitate, implicita relatiilor dintre oameni. Nu stiu cum e in alte parti, dar in lumea pe care o cunosc si cred ca o inteleg cat de cat, prietenii, familia, oamenii aflati cumva intr-o relatie pe termen lung sunt parca mereu suspendati intre dorinta de a impartasi si necesitatea de a ascunde. Daca scenariul a fost inspirat din viata reala? Evident, da. Daca reda la scara o poveste adevarata? Categoric, nu. Sigur, si eu pendulez, la fel ca personajele mele, intre fictiune si realitate”.

Filmul, regizat de Vlad Zamfirescu, a fost prezentat in premieră mondiala la TIFF 2018 (Selectie oficiala, sectiunea Zilele filmului romanesc, clasat pe locul 2 in preferintele publicului, dupa „Un pas in urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, 2017) si a fost declarat castigator la mai multe festivaluri internationale de film, dupa cum urmeaza: Los Angeles Film Awards, SUA, 2018 (Best Duo: Vlad Zamfirescu & Theo Marton; Honorable Mention: Narrative Feature), Virgin Spring Cinefest, India, 2018 (Silver Award: Best Debut: Vlad Zamfirescu), Burgas International Film Festival, Bulgaria, 2018 (Selectat în competiția oficială, cu proiecție specială pe 23.07.2018). In luna iulie „Secretul Fericirii” a fost selectat in Competitia de Lungmetraj a Festivalului ANONIMUL IFF 2018.

Related Posts

No Comments

Leave a Reply