SECRETELE GASTRONOMIEI JAPONEZE

Cultura Japoneza se afla printre cele mai interesante culturi ale lumii, atat din punct de vedere al traditiilor, cat si gastronomic. Asa cum bine stiti, luna noiembrie a fost Luna Culturii Japoneze, iar restaurantul Zen Sushi ne-a invitat sa descoperim cultura gastronomica japoneza si secretele realizarii celor mai apreciate preparate din orice meniu japonez: sushi!

Unul dintre cele mai apreciate restaurante de profil din capitala a organizat in data de 14 noiembrie un eveniment la care au luat parte 20 de clienti fideli ai restaurantului. Am descoperit detalii interesante despre produsele si preparatele japoneze si am putut participa la o demonstratie culinara, oferita de Chefii Zen Sushi. Chef Iulian Constantin si Adrian Maxim, ne-au invatat cum putem prepara sushi in bucataria noastra, daca avem ingredientele necesare.

Conform traditiei, sushi trebuie consumat fara ajutorul betigaselor. Sushi chefs sau “itamae” recomanda ca sushi sa fie preparat, servit si consumat folosind mainile, iar betigasele sa fie folosite doar atunci cand consumam nigiri.

Nigiri se traduce “doua degete” si se refera la cantitatea de orez folosita de catre “itamae”. Este bucata de peste, care nu intotdeauna este cruda, asezata pe pat de orez, in timp ce sashimi descrie bucata de peste servita intotdeauna cruda, fara orez, acompaniata de putin wasabi.

Un alt produs interesant este Maki, care se refera la preparatul in forma de rola si isi primeste numele de la “makisu”, covorasul de bambus folosit pentru a-i da forma cilindrica.

All in all, a fost inca o experienta delicioasa marca Zen Sushi!

Zen Fusion este una dintre locatiile lantului de restaurante cu specific japonez Zen Sushi, inaugurata pe 27 septembrie, in incinta unuia dintre cele mai frumoase si elegante hoteluri din capitala, Hotel Sarroglia, de pe Vasile Lascar, numarul 59.

Text: Clara Ion

Related Posts

No Comments

Leave a Reply