Sardin: un restaurant cu aer mediteranean in centrul orasului

 Ca imi place mancarea buna nu mai este absolut niciun secret pentru nimeni. Am publicat, pe blog ori de cate ori am descoperit cate un loc frumos cu mancare delicioasa, asa ca nu puteam rata ocazia de a va povesti putin si despre experienta pe care am avut-o la Sardin, un restaurant care impresioneaza prin tot.
Restaurantul Sardin a luat nastere din pasiunea a doi tineri pentru gastronomia Italiana.  Patronii isi doreau un loc in care calitatea sa primeze iar mancarea sa nu faca parte din categoria comerciala. Astfel, mancarea servita la Sardin este originala si autentica, pregatita cu multa grija si ingrediente provenite de la mici producatori italieni, de cea mai buna calitate.

Zilele trecute am ales sa incerc preparatele pregatite in restaurantul Sardin, un nou loc de referinta pentru bucataria mediteraneană de lux. Situat in zona Unirii, pe Bulevardul Mircea Voda 39H, Sardin ofera clientilor sai o experienta senzoriala cu o savoare speciala, asta am simtit si eu cand le-am calcat pragul 🙂

Zis si facut, eu am ales sa-mi incep masa cu o portie de Bruschetta Pomodoro, sunt preferatele mele, iar daca aveau si mai mult usturoi ( eu fiind o mare impatimita a acestui ingredient alcalin), cred ca as fi mancar doua portii :)) A urmat un produs pe care nu-l mai incercasem pana atunci, insa, a meritat: Terrina di foie gras con marmellata di cipole (ficat de gasca afumat, ierburi aromatice, dulceata de ceapa si pain brioche).

 

 

Servirea a fost impecabila, ospatarii fiind foarte implicati in a da recomandari. Pentru mine a fost greu sa ma hotaresc, m-a ajutat faptul ne-au venit ei in intampinare cu recomandarile lor. Astfel ne-a fost recomandat un  platou de fructe de mare pe grill: caracatita, calamari, creveti tiger pe pat de sparanghel sote. Daca va plac fructele de mare, este musai sa incercati acest preparat. Bun de te lingi pe degete!!

 

Si cum orice masa copioasa se termina cu un desert pe cinste, am ales sa mananc o tarta de mere XXL cu inghetata de casa. Da, gustul inghetatei m-a facut sa-mi amintesc de copilarie, de gustul de alta data.

 

P.S: Cand ajungeti aici este neaparat nevoie sa beti Morellino di Scansano din 2016, vin rosu italienesc.

Atmosfera de la Sardin este una prietenoasa si plina de voie buna. Entuziasmul se simte in aer de cand intri si este exact genul de atmosfera de care poti deveni usor dependent.

Site: www.sardin.ro

Related Posts

No Comments

Leave a Reply