Sanatatea ochilor pe timp de vara se păstreaza cu lentilele Transitions de la Essilor

Vara, mai mult ca oricând, ochelarii de soare devin indispensabili pentru protejarea vederii de razele nocive directe si de cele care se reflecta din apa, nisip sau diverse obiecte stralucitoare. In acelasi timp, expunerea fara protectie poate provoca dezvoltarea de cataracta si alte complicatii oftalmologice. Ca solutie pentru aceste probleme si pentru a corecta vederea in acelasi timp, Essilor ofera gama Transitions, lentile inteligente fotocromatice, care isi schimba culoarea in functie de intensitatea luminii, pentru a asigura confortul vederii.

Organizatia Mondiala a Sanatatii noteaza ca pana la varsta de 18 ani survine pana la 80% din expunerea la UVR a unei persoane pe durata vietii. Astfel, ochelarii cu protectie sunt recomandati de oftalmologi atat pentru adulti, cat si pentru copii, la plaja, in parcuri de distractii, plimbari cu bicicleta, plimbari cu barca sau in orice loc unde exista expunere prelungita la soare.

Perioadele lungi de expunere fara protecție pot provoca simptome de scurtă durată, precum ochi roșii, umflați, uscați și fotosensibili. Cu toate acestea, aspectele cele mai îngrijorătoare sunt efectele pe termen lung, care sunt cauzate de expunerea constantă și treptată la lumina soarelui, de-a lungul vieții.

Cele mai dăunătoare raze sunt cele ultraviolete, care sunt clasificate ca UVA și UVB. Specialiștii atrag atenția că nu orice tipuri de lentile oferă o protecție completă a ochilor și a pleoapelor, ci unele pot chiar altera, în timp, vederea, dacă sunt de calitate îndoielnică. Ochelarii de soare au adesea decalaje de-a lungul laturilor unde se produce expunerea, ceea ce înseamnă că nu oferă o protecție completă și sunt recomandate lentile de calitate profesională, personalizate după prescripția medicală și stilul de viață.

,,Suntem deosebit de vulnerabili atunci când ne expunem la radiațiile UV, așa că atunci când ne cumpărăm o pereche de ochelari, alegerea celei mai recente tendințe nu este singurul criteriu pe care trebuie să îl luăm în considerare. Ochelarii nu sunt doar o declarație de modă, ci servesc o funcție mult mai important și aceea de a ne proteja de radiații dăunătoare. Pentru asta, au fost dezvoltate de Essilor, pe baza multor studii și ani de cercetare, lentilele fotocromatice Transitions®, care corectează și protejează vederea, fiind incolore în spații închise și se colorează în aer liber.”a explicat Adrian Lungu, Director Tehnic Essilor

Related Posts

No Comments

Leave a Reply