Romeo Tudorache:”Efectul unui masaj bun poate dura pana la 4 chiar 5 zile”

Romeo Tudorache este terapeut prin masaj, iar traseul sau profesional il califica in categoria profesionistilor care, indiferent de meseria pe care o practica, fac totul cu o asemenea pasiune, astfel ajung sa se inscrie foarte usor in categoria celor mai buni 🙂

Haideti sa aflam mai multe despre masaj, tipurile existente, beneficii si nu numai:

Ce este masajul si la ce ne ajuta? 

Masajul general sau masajul somatic presupune prelucrarea manuala sau mecanica a tesuturilor moi si a sistemului muscular in vederea obtinerii unor efecte terapeutice si de relaxare benefice organismulu, pe termen lung sau chiar cu rezultate instantanee.

Relaxeaza musculatura incordata si dezvolta mobilitatea articulatiilor
Imbunatateste concentrarea 
Un bun aliat impotriva anxietatii si a depresiei 
Mentine elasticitatea pielii 
Imbunataseste circulatia sanguina si limfatica 

Cate tipuri de masaj exista?

Recunoscute in lume sunt peste 30 de tipuri de masaj în functie de tara si de traditie, masajul poate sa difere. Spre exemplu in India se practica mult mesajul ayurvedic pe cand in Tibet se practica mesajul cu boluri cantatoare.
Din experienta mea pot spune ca masajele, in general, se aseamana foarte mult unul cu altul fie ca este vorba de cel cu pietre calde sau cu bambus sau ventuze, mesajul de baza ramane acelasi.

Cum il alegem pe cel potrivit noua si ce inseamna cel potrivit?

Cred ca selectia trebuie sa fie facuta in funcție de necesitatea fiecaruia. Daca avem dureri musculare, lipsa de mobilitate pe articulatii ar fi bine sa alegem un masaj terapeutic. Dacă avem insomnii, migrene, crize de anxietate atunci alegem o terapie de relaxare cu o durata cat mai lunga.

Cât de frecvent este bine sa facem masaj ?

Efectul unui masaj bun poate dura pana la 4 chiar 5 zile asadar recomand o sedinta maxim doua pe staptamana.

In cazul sportivilor sau celor care fac sport la o intensitate mai ridicată cât de important este masajul?

Un real must have 🙂 Reduce contractura musculara, un muschi relaxat are performante fizice mult mai bune decat un muschi rigid. In lipsa unei incalziri corespunzatoare un preworkout message poate creste performanta sportiva

Creste elasticitatea musculoligamentara si favorizeaza recuperarea mult mai rapida dupa efortul fizic. Masajul efectuat dupa sedintele de sport imbunatateste si grabeste recuperarea.

Cum recunoști un terapeut bun ?

Prin dedicatie fata de meseria lui si fata de client prin dorinta de a invata noi lucruri mereu. Prin tipurile de masaj pe care le are in portofoliu si mai ales din recomandari si feedback-uri

Stiu ca anul trecut ai fost la un concurs internațional la care vei participa si anul acesta .

Povesteste-mi putin despre ce este vorba. Da , Copenhaga 2017 best massager of the world unde am terminat în primi 10 mai exact pe locul 8, din 110 participanti.

Este vorba despre un concurs internațional la care participa terapeuti din toata lumea. Este un eveniment de networking si schimb de experienta.

Unde te gasim? Cum putem lua legatura cu tine?

Este foarte simplu 🙂 Pe site-ul meu www.spamasaj.ro iti poti face programare. Noi oferim servicii de masaj la domiciliu si la birou. Este foarte important sa te simti relaxat in orice mediu. Astfel, am inceput sa oferim si masaje la birou. Acest tip de masaj incepe sa fie din ce in ce mai cautat si in Romania, ceea ce ma bucura foarte mult.

 

Related Posts

No Comments

Leave a Reply