Pio Bistro, mancare savuroasa cu ingrediente proaspete

Pe strada Putul lui Zamfir, la numarul 2 si-a facut loc o noua locatie – Pio Bistro. Imi doream de ceva vreme sa ii trec pragul. Cand, in sfarsit, s-au aliniat toate drumurile, am ajuns intr-un festin culinar, de nici nu mai stiam ce sa ne alegem din meniu.

Cum intri in locatie, dai nas-in-nas cu bucataria deschisa unde poti sa admiri ce se intampla in culise. Si-i tare placut sa ii vezi pe oameni in actiune cum iti pregatesc mancarea. Cea mai mare parte a ingredientelor sunt aduse de la fermele din jurul Bucureștiului. Meniul se schimba in functie de sezon, avand in vedere ca se folosesc doar ingrediente proaspete. Tehnica de gatit este sous-vide, bucataria este urbana, open kitchen, locatie cu alura fresh, tinereasca.

Si da, chiar pot spune ca mancarea este savuroasa. Am ales sa mananc diversificat, astfel incat sa-mi pot face o impresie per total.

Pentru aperitiv am ales MEZE TRIO WITH HOMEMADE NAAN BREAD, cel mai delicios meze din acest platou este Pasta de branza din Creta cu usturoi negru, masline kalamata si fistic.
CHICKEN TERYAKI LOLLYPOPS – aripioare de pui cu glazura Teriyaki si susan. Absolut delicioase 🙂

Pentru felul principal am mers pe mana chelnerului. Astfel, am optat pentru HOME MADE VEGGY PASTA WITH SALMON –  o portie de paste facute in casa cu spanac, branza pecorino, legume, masline kalamata si am adaugat o bucata de somon sous-vide delicioooos si suculent, gatit exact cat trebuie!

KING CHICKEN SOUS-VIDE, un pui intreg gatit sous-vide cu garnitura de piure de telina (yum) si legume la aburi cu sos veloute. Imi era dor de acest piure de telina pe care nu l-am mai mancat de cand s-a inchis London Street Atelier, tot un restaurant boutique de pe str. Putul lui Zamfir, in vecinatatea locatiei Pio Bistro.
Iar pentru ca tin la dieta mea nu am reusit sa ajungem la desert, asa ca am pastrat-o pentru urmatoarea vizita la Pio. :)) Dar am incheiat masa delicioasa cu o cafea turceasca la ibric cu cardamon. In Turcia, este o traditie sa bei o ceasca de cafea dupa fiecare masa, iar cafeaua cu cardamon se spune ca ajuta la digestie.
Am fost impresionata de meniu, desi este scurt, preparate sunt delicioase si atent selectionate. De asemenea, imi place ca la fiecare preparat esti avertizat de ingredientele cu alergeni. Portiile sunt destul de generoase, asa ca preturile sunt justificate.
Daca alegi sa urci la etaj – dai de alta poveste. Decorul este menit sa iti dea un restart, cu vegetatie pe pereti, lumini calde la intensitatea potrivita, muzica la volum ambiental – cat sa poti discuta in conditii normale cu cel/cea care te insoteste.
Ce as schimba? Terasa poate fi imbunatatita, prin elemente de decor si mai ales cumva sa mascheze cladirea aflata in constructie situata langa locatie.
Pio Bistro are o bucatarie urbana, preparate cu ingrediente fresh, mancaruri si bauturi homemade. Este locul ideal pentru toti ce care vor sa simta gustul mancarii handmade cu preparate si ingrediente proaspete si 100% organice.

Related Posts

No Comments

Leave a Reply