Pairing gourmet La The Wine Club cu 5 vinuri Chateau Puech Haut 

A fost fully booked evenimentul de degustare a unora dintre cele mai bune vinuri Chateau Puech Haut, organizat joi seara la The Wine Club by Vinexpert, una dintre rarele ocazii de gusta vinuri ale celei mai populare case de vin din Languedoc. Interesul stârnit de această degustare a adunat laolaltă iubitori de vin, cunoscători și pasionați, care au avut ocazia să afle direct de la reprezentantul Chateau Puech Haut, Anthony Hudry, povestea cramei-fanion din Languedoc și descrierile vinurilor notate cu peste 90 de puncte Parker. Iar bucătarul șef de la The Wine Club, Savel Coca, le-a asociat acestor vinuri 5 preparate culinare pe măsură. Degustarea a avut loc într-o atmosferă relaxată, frumoasă, care a prelungit seara și după evenimentul propriu-zis la discuții și socializare.

Vinurile prezentate au fost din gamele pilot ale producătorului francez: Tete de Belier, vinul de gardă par excellence, cu o lungă învechire în barrique, care îi conferă caracterul și eleganța specifice și Prestige – vinuri care „vorbesc” în special despre fructe, flexibilitate și clasicism. Iată și cu ce ne-am delectat. Pentru gama Prestige, Chateau Puech Haut  s-a inspirat din tradiția burgunda a producerii vinurilor.

Iată și meniul cu care ne-am delectat:

– Chateau Puech Haut Prestige Blanc (cupaj de Roussanne, Marsanne și Grenache blanc) cu   Ciuperci umplute cu mix de brânzeturi nobile și praz.

– Chateau Puech Haut Tete de Belier Blanc (cupaj de Roussanne, Marsanne si Grenache blanc) cu Ruladă de curcan umplută cu spanac și brânză Brie.

– Chateau Puech Haut Prestige Rose (cupaj de Grenache & Cinsault) cu Fantezie din Tartar de ton, somon și avocado.

– Chateau Puech Haut Prestige Rouge (cupaj de Syrah & Grenache) cu Mousse de iepure cu jeleu de Syrah, în stil Languedoc.

– Chateau Puech Haut Tete de Belier Rouge (cupaj de Syrah, Grenache, Mourvedre, Carignan) cu Specialitatea chef-ului: Pulpă de berbecuț maturată în Prestige Rouge, ghimbir și rozmarin, gătit încet și flambat cu Armagnac, cu spectacolul berbecuțului flambat „în direct”.

Gazda evenimentului, Florin Bejan, care este unul dintre acționarii wine clubului, a vorbit și despre dorința de a promova cât mai mult cultura vinului și de a aduna iubitorii de vin în jurul rafturilor pline cu sute de etichete din toată lumea, astfel încât cei care doresc au ocazia să deguste aici sute de vinuri, disponibile și la sticlă și la pahar. Deasemenea, a mai menționat că acest eveniment este numai începutul unei serii pe care The Wine Club le va organiza în această vară. Degustări tematice și diferite activități interesante vor mai avea loc pe cocheta terasă de pe bulevardul Unirii 20, din zona plină de pomi și verdeață de „la  fântâni”, așa că fiți la curent cu ce se întâmplă aici și pe pagina de facebook a locației – www.facebook.com/WineClubBistro.

Related Posts

No Comments

Leave a Reply