“MR MISTER” CU FLORIN DOBRE

Cunoscutul artist si designer, Florin Dobre, si-a prezentat, la Londra, noua colectie A/W 2017 ready-to-wear denumita ,,Mr.Mister’’ luni, 9 ianuarie, la Chelsea Gallery. Evenimentul a fost un success total si a putut fi urmarit in timp real pe site-urile marilor publicatii VOGUE si GQ, editia britanica!

Aceasta colectie se adreseaza barbatului matur, bine integrat in societate, atent la detalii si adevarat profesionist. In prim plan se afla barbatul cu atitudine, care stie sa respectie fiecare dress code, in orice mediu pe care il acceseaza. Mr. Mister este barbatul cu adevarat barbat, care a invatat ca respectul de sine inseamna a-i respecta pe cei din jur. Atent la detaliile din inalta societate, stie sa coboare de pe piedestal, mergand spre lumea reala, sincera si frumoasa a oamenilor simpli.

”Colectia in sine identifica barbatul pe care inca il stim asa cum este el, neinfluentat de moda. El nu poarta pantofi cu toc, fusta si nici nu se da cu ruj ca viitorul barbat, propus de tendintele modei. Mr. Mister isi doreste sa fie un domn, un domn cunoscator al modei dar nu un urmaritor al tendintelor, un domn care reprezinta barbatul elegant, respectos si sigur pe el. Mr. Mister este barbatul care a inteles ca fercirea consta in a darui, nu in a avea.”, ne-a povestit Florin Dobre.

Prin urmare, ideea principala de la care artistul a pornit in crearea acestei colectii este aceea ca valoarea unui om nu consta neaparat in stilul vestimentar si in modul cum poarta o haina, ci si in caracterul, atitudinea si felul in care se comporta.

Pentru aceasta colectie, designerul a folosit atat tesaturi fine, casmir, catifea, precum si stofe rezistente si stofe groase, care pot fi purtate si in activitatile cotidiene. Mr. Mister alege hainele croite pe propriul corp si hainele care-I pun in evident trasaturile pentru a evidentia respectul fata de sine, dar si respectful fata de pasiunea lui.

©Chris Yates

©Chris Yates

©Chris Yates

©Chris Yates

Mai multe poze din colectie se pot gasi pe site-ul britanic GQ Magazine si VOGUE UK.

Artistul Florin Dobre este un mare iubitor de arta si de frumos. Din acest motiv, el alege sa mearga la Londra pentru a-si prezenta propriul show, intr-un cadru mulat perfect pe caracterul sau, intr-un cartier select, in galeria de arta Chelsea Gallery. ”Publicul londonez este unul cunoscator, apreciaza jocul pe care il propunem la fiecare colectie si intra in el. De obicei este o bucurie generala care iti face mai frumoasa intreaga zi. Din aceasta cauza reusim pentru a treia oara sa fim pe cele mai importante siteuri de moda din lume, Vogue si GQ, ceea ce reprezinta o mare bucurie pentru noi si sper ca si pentru moda din Romania.”, ne-a spus artistul.

Mereu pregatit si dornic de a impresiona, designerul alege o noua versiune, tehnica, de a intra in senzatiile privitorilor, pregatind, pe langa back-stageul lasat la ochiul privitorului, un rulaj vizual al intregii colectii. Un vizual care urmareste personajul principal in toata intimitatea sufletului lui.

Putem spune ca Florin Dobre este un designer de talie internationala, dar cu toate acestea nu renunta la tara sa si, fiecare colectie se bucura si de o prezentare de moda pe care acesta o face in Romania. Chiar daca publicul nostru nu este intotdeauna cel mai bine pregatit intr-ale modei si nici spatiile unde s-ar putea face aceste show-uri deosebite sunt destul de greu de gasit, Florin Dobre ramane un patriot convins si nu-si uita niciodata originile.

“Diferentele intre prezentarile pe care le organizez in afara tarii si cele din Romania sunt considerabile, in Romania avand o logistica foarte buna si totul la indemana, ne putem desfasura in intregime si putem reda conceptual aproape in intregime. In Londra este mult mai dificil sa ai aceleasi conditii. Romania din pacate nu poate sustine astfel de actiuni creative, iar galeriile de arta unde am prezentat au un spatiu redus fata de posibilitatile noastre creative, dar cu toate acestea beneficiem de un public real al modei, exigent si frumos! Noi ne bucuram indiferent de locul unde prezentam si dam tot ce e mai bun iar publicul simte acest lucru.”, ne-a povestit designerul.

Prezentarea de moda de la Londra a fost primita cu aplauze si multa admiratie de catre toti cei prezenti, iar designerul roman, Florin Dobre, a reusit inca o data sa impresioneze publicul britanic prin inovatie, talent si originalitate!

Felicitari, Florin si intregii echipe!

Text: Clara Ion


Related Posts

No Comments

Leave a Reply