Le Dîner en Blanc | a Parisian experience in the heart of Bucharest

Le Dîner en Blanc, popularul picnic de tip pop-up in stil parizian, caracterizat prin faimosul sau cod de imbracaminte alba, va avea loc in Bucuresti pentru prima data, joi, 24 august 2017.

Ce semnifica “Le Dîner en Blanc”?

O idee initiata in 1988 in Paris de francezul François Pasquier, cand impreuna cu un grup de prieteni au participat la o cina eleganta in aer liber in Parcul de Bagatelle din Bois de Boulogne, si pentru a se gasi unul pe celalalt au decis sa se imbrace toti in alb. Cina a fost un real succes si au decis ca anul urmator, fiecare persoana sa vina insotita, astfel “Le Dîner en Blanc” a ajuns la peste 15000 participanti. Iar acum peste 28 de ani, Le Dîner en Blanc reuneste oamenii in fiecare an in unele dintre cele mai prestigioase locatii in 70 de orase din lume.

Pana in anul 1991, locul de desfasurare a ramas acelasi, dar numarul de participanti a crescut rapid de la 200 initial la 400, la 800 in 1990 si la 1200 in 1991.

De-a lungul timpului cele mai prestigioase locatii din Franta au avut parte de petrecerea “Le Dîner en Blanc” : Pont des Arts, Gradina Turnului Eiffel, Piramida Louvre, Esplanada Trocadero, Place Vendôme, Château de Versailles, Esplanade de Notre-Dame, Esplanade des Invalides, periferia Place de l’Etoile, Champs-Élysées, Place de la Concorde si  Carousel du Louvre.

Ne vedem pe 24 August la cel mai mare pop-up picnic din Bucuresti. Locatia: Secreta pana in ultimul moment!

 

Mai multe aici:

https://www.facebook.com/DinerEnBlanc.Bucharest/

Related Posts

No Comments

Leave a Reply