Irina Gavrilut : “Un specialist bun combina stiinta cu arta”

Dupa ce a absolvit, in 2006, Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti – Facultatea de Medicina Dentara, dr. Irina Gavriluț a continuat sa se dezvolte continuu: a lucrat in clinici stomatologice de top 10 ani si a urmat permanent cursuri si specializari, pana cand si-a indeplinit visul de a avea propria clinica dentara.

Haideti sa aflam cum si-a descoperit aceasta pasiune dar si care sunt noutatile in materie de stomatologie.

Cum ti-ai descoperit pasiunea pentru medicina si de ce ai ales stomatologia?

Inca de cand eram copil am avut probleme cu dantura, fiind nevoita sa petrec mai mult timp in cabinetele dentare. Am urmarit ceea ce face medicul dentist si am fost atrasa de acest domeniu. Am stiut exact ce imi doresc si mi-am urmat acest vis, desi nu a fost usor. Acum am satisfactia ca fac exact ceea ce imi place, cu ajutorul esteticii dentare si a implantologiei orale pot imbunatati calitatea vietii pacientilor.

Care sunt cele mai frecvente probleme cu care pacientii vin la medicul stomatolog?

Daca pana acum cativa ani pacientii veneau doar cand aveau urgente, cand durerea devenea insuportabila, acum sunt din ce in ce mai constienti ca este important sa previi problemele dentare. Se pune un mare accent pe zambet si de aceea estetica dentara este un domeniu in crestere, din ce in ce mai solicitat de pacienti.

Te-ai specializat pe stomatologia estetica. Care sunt cele mai noi tehnici in acest domeniu si ce presupun acestea mai exact?

De cand fatetele dentare pot fi executate la grosimi minime, stomatologia minim invaziva a luat amploare. Executia lucrarilor este asistata de calculator, si asta duce la o adaptare perfecta. Totusi, chiar daca tehnologia a evoluat, nu poate fi facut totul de un computer, un specialist bun combina stiinta cu arta. Tehnologia nu va putea inlocui factorul uman, cu deciziile personale ale specialistului, cu grija si increderea pe care i le ofera pacientului.

Albirea dentara este cea mai solicitata procedura de cosmetizare a zambetului. Cat de sigur este acest procedeu? Exista efecte secundare?

Intradevar, albirea dentara este o procedura din ce in ce mai solicitata, la fel cum sunt si fatetele si implanturile. Pe perioada albirii, dintii au o oarecare sensibilitate, insa aceasta inceteaza cand procedura se finalizeaza. Este important ca pacientul sa respecte indicatiile dentistului si sa nu faca albire fara indrumarea unui specialist. Efectele secundare apar cand procedura este repetata excesiv, la intervale scurte. Dintii “imbracati” nu se albesc si de aceea toate lucrarile vechi trebuie inlocuite atunci cand pacientul isi doreste dinti mai albi si apeleaza la albire.

Tot mai multi tineri vor sa aiba o dantura de Hollywood si opteaza pentru fatetele dentare. Ce ne poti spune despre aceasta procedura?

Fatetele dentare sunt structuri subtiri ce se aplica prin lipire pe dintii naturali, vitali, cu o minima slefuire in prealabil sau chiar direct pe dintele integru. Prin aplicarea lor obtinem dinti perfect aliniati, albi, fara pete, corectand astfel toate imperfectiunile. Printr-o simpla albire a dintilor nu vom putea obtine acel alb perfect al fatetelor. Procedura dureaza cateva zile, iar in timp fatetele isi pastreaza atat forma cat si culoarea.

Tin pacientii cont de sfaturile pe care le primesc in ceea ce priveste estetica dentara?

Da, pacientii ne solicita opinia, dar si noi le respectam dorintele si ii ajutam in a lua cele mai bune decizii. De exemplu, inainte de a face o transformare radicala a zambetului, executam un mock-up (simulare) direct pe dintii pacientului pentru ca acesta sa vada cum ar arata noul lui zambet (lungime, forma, culoare).

Ce sfaturi le dai celor care vor sa apeleze la estetica dentara?

Pe primul loc trebuie sa fie sanatatea si factorul functional. Trebuie sa fie realisti si sa respecte toate indicatiile pe care noi le oferim. Un alt sfat este sa nu amane tratamentele dentare, fie ca este vorba despre stomatologia generala sau cea estetica, pentru a se bucura cat mai mult de un zambet perfect si sanatos.

Unde te gasesc persoanele interesate sa apeleze la cele mai noi tehnici de infrumusetare a danturii?

Pacientii ma gasesc la Clinica New Dental Bucuresti, alaturi de o echipa de specialisti de top, capabili sa realizeze orice procedura din domeniul stomatologiei. Acoperim astfel toata gama de interventii stomatologice, inclusiv ortodontie, chirurgie BMF, tratamente pentru copii, tratamente de canal sub microscop.  Clinica este situata pe strada Pictor Constantin Daniel Rosenthal, nr. 41, zona Primaverii, in apropierea pietei Charles De Gaulle. Accesand pagina noastra de internet New Dental cei interesati pot afla detalii despre clinica, iar pe paginile de facebook si conturile de Instagram gasesc imagini si cazuri clinice rezolvate cu succes.

Related Posts

No Comments

Leave a Reply