Gala AVANPREMIERE a ajuns la editia XVIII

Cea de-a XVIII-a editie a Galei AVANPREMIERE by Alin Galatescu a avut loc in data de 22 iunie, intr-un spatiu neconventional, la Cinema City din AFI Cotroceni. Pentru multi dintre noi, alegerea unei astfel de locatii nu a fost o mirare, avand in vedere faptul ca lui Alin ii plac locurile inedite, locurile in care isi poate da frau liber imaginatiei si unde isi poate construi propriul decor.

Aceasta Gala este unul dintre cele mai importante și longevive evenimente de fashion din Romania si a reusit sa reuneasca peste 450 de invitati– fashion editori, jurnalisti, bloggeri și iubitori ai modei Made in Romania, dar si vedete– Alina Eremia, Lora, Xonia, Ioana Ginghină, Oana Roman, Irina Margareta Nistor, Alexandra Badoi, Andrei Leonte, Kamelia Hora, Ştefan Stan, Marina Almăşan, Mirela Vescan, Sylvia s.a.

In cadrul ediției cu numărul XVIII, sapte designeri talentati si-au prezentat Colectiile Toamna-Iarna 2017-2018 şi Cruise 2018. Numele selectate de Alin Galatescu pentru aceasta editie au fost: Aleha Toncea (incaltaminte: Hannami, accesorii: Laura8), Ana Maria Saragia (accesorii: Leather Body Harness, Irina Lefter), Alexandra Calafeteanu (accesorii: Wild Inga), Lia Aram by Anemona Stanchi (incaltaminte: Zenon), Studio Cabal by Diana Dianu (accesorii: Atelier Danessa, Tria Alfa, incaltaminte: Meekee), Olga Cataranga din Republica Moldova si Laurentiu Barzoi (hair: Marian Capet).

”Editia a XVIII-a a Galei AVANPREMIERE  a fost un real succes: de public- peste 450 de oaspeti- personalitati, media, industrie; ca si prezenta a designerilor invitati si ca experiment- ducand, pentru a doua oara, dupa Club ONE, un show de elita intr-o locatie aparent accesibila. Impactul a fost exact cel scontat: locul a ajuns la valoarea evenimentului gazduit.”,ne-a marturisit Alin Galatescu.

Prezentarea de moda a fost una destul de atipica, mixul desingnerilor fiind unul reusit. Fiecare a avut o alta viziune si fiecare colectie a fost unica in felul ei.

“Mixul de designeri a fost pana la urma unul inspirat, publicul ovationand in picioare, la finalul galei, iesirea designerilor. Am avut show-uri de designeri consacrati sau revelatii ale momentului: Laurentiu Barzoi– noua stea a modei romanesti; Studio Cabal– cel mai  interesant designer al momentului din punct de vedere stilistic; Alexandra Calafeteanu– deja consacrata ca un designer de succes si Lia Aram– o speranta a modei autohtone, devenind pe fiecare colectie mai densa, mai sofisticata si mai credibila. Debuturile,trei la numar, ca aproape in fiiecare Gala au fost si ele de exceptie: Olga Cataranga– un tanar designer din Republica Moldova, a stralucit prin forta personajului asumat, medieval sofisticat, prin tehnica complexa de croiala si printr-o arta a detaliului rar intalnita; Aleha Toncea– e o mestra, deja, a imprimeului creat chiar de tanarul designer, dupa picturi proprii, de o reala valoare plastica si Ana Maria Saragia– e la inceput de drum dar dovedeste deja un potential si o dorinta de dezvoltare remarcabile. Sigur o sa auzim in continuare de cei trei noi debutanti.”, ne-a spus Alin.

Designer: Alexandra Calafeteanu

Designer: Alexandra Calafeteanu

In urma spectaculoasei prezentari de moda, publicul a fost in extaz si extrem de incantat de ceea ce a vazut pe scena: colectii inovatoare, designeri talentati si pasionati de ceea ce fac si o atmosfera de poveste. Cu siguranta, multi dintre ei, si-au ales deja tinute pe care ar vrea sa le aiba in garderoba personala.

”Colectiile au fost primite la justa lor valoare, ele fiind create special pentru aceasta Gala. Stilismul original, surprinzator si inovativ, coroborat cu muzicile si tandemul Make-up (Alina Brailescu Academy) – Hair (GETT’s Salons), poate unele dintre cele mai  reusite din intreg istoricul de 17 gale anterioare – au facut ca publicul sa devina parte a show-ului si sa reactioneze ca atare: excelent. Toti cei prezenti s-au putut bucura de bauturi si prajuturi gustoase si, in felul acesta, toate simturile au devenit parte din eveniment, in stilul celor mai reusite si complexe show-uri de gen din lume. Daca mai adaugam si publicul de acasa- din tara si din strainatate, ce a putut sa urmareasca LIVE Gala AVANPREMIERE 18 pe Eva.ro si pe FB-ul A List Magazine, ne facem o idee completa asupra impactului major pe care fiecare editie a Galei il are in public, in media si in sistemul Modei din Romania.”, a povestit criticul de moda.

Designer: LIA ARAM

Designer: LIA ARAM

Toti cei prezenti au fost incantati de ceea ce au vazut si de atmosfera creata la aceasta prezentare, insa cel mai incantat a fost chiar Alin Galatescu. Pentru el, fiecare eveniment in parte reprezinta un real succes, iar incantarea celor prezenti este cea mai mare multumire. Toate colectiile au o insemnatate pentru criticul de moda si fiecare in parte reprezinta altceva pentru el.

„Toate colectiile au insemnat enorm pentru mine, poate si datorita faptului ca stiu efortul imens ce se afla in spatele unui astfel de demers artistic.Iubesc imprimeurile vii ale Alehai Toncea, aroganta smart a Anei Maria Saragia, senzualitatea si fragilitatea viziunilor Liei Aram, forta si complexitatea personajelor de la Studio Cabal si geometria atipica si modernismul light al viziunilor Alexandrei Calafeteanu . Nu poti uita usor nici densitatea si minutiozitatea creatiilor medieval-atemporale ale Olgai Cataranga si, cu atat mai mult, finalul exploziv, unic, trasnit, magistral al lui Laurentiu Barzoi, o revelatie continua care nu te poate lasa rece. Publicul a reactionat spontan, cu aplauze lungi, in picioare. ”, a povestit Alin.

O alta surpriza pe care Alin a pregatit-o tuturor celor care il apreciaza si sunt prezenti de fiecare data la evenimentele sale este site-ul sau. Odata cu aceasta Gala, a vaut loc si lansarea oficiala a site-ului: www.alingalatescu.com. Aici vom gasi tot ceea ce ne intereseaza despre moda si evenimente organizate de Alin Galatescu.

Ca de fiecare data, Gala AVANPREMIER a fost un real succes atat pentru designeri, cat si pentru cei prezenti, care s-au bucurat de o serie de tinute inovatoare. Alin Galatescu este unul dintre persoanele care pune suflet in tot ceea ce face si acest lucru se observa: totul iese ca la carte, pana la cel mai mic detalui.

Tot in aceasta vara, ne vom bucura si de un alt eveniment marca Alin Galatescu: Summer Gala, iar in toamna va fi cea de-a XVIII-a editie SOIREES DE LA MODE si ce de-a XIX-a editie a Galei AVANPREMIERE.

 

Text: Clara Ion

Related Posts

No Comments

Leave a Reply