Food Revolution Day 2017 | Rasfatul Resturilor

Pe 19 mai, ȋn România și ȋn toată lumea se va sărbători Food Revolution Day ȋn școli, acasă, ȋn familie sau cu prietenii, un proiect global conceput de Jamie Oliver, care iși propune educarea zi de zi pentru o alimentaţie sănătoasă şi introducerea lecţiilor de educaţie alimentară şi gătit ca disciplină obligatorie ȋn toate şcolile de pe glob.

“Food Revolution Day is everyday. Cook it, Share it, Live it.”

Se întămplă și anul acesta in București, Sâmbătă şi duminică, 20-21 mai, la Grădina Verona ȋncepând cu orele 11:00-14:00. Evenimentul se va deschide cu o conferinţă de presă cu tema #RăsfăţulResturilor despre risipa alimentară & Junk Food, tema globală a Food Revolution Day din anul acesta, vor avea loc ateliere de gătit ȋmpreună cu copii, părinţi, profesori, bloggeri, chefi de renume şi voluntari Food Revolution din peste 10 orașe.

Ȋmpreună, parinţi și copii, vor ȋnvăţa despre importanţa legumelor și fructelor ȋn alimentaţia zilnică, de asemenea vor avea loc activări şi concursuri tematice susţinute de partenerii evenimentului.

Înscrierea la evenimentul Food Revolution Day Grădina Verona Cărtureşti este GRATUITǍ, ȋn limita locurilor disponibile,  pentru copii de 6+ani ȋnsoţiţi de părinţi pe baza de ȋnscriere la email [email protected]

Proiectele Food Revolution Romania sunt realizate cu susţinerea partenerului principal Selgros România și Sănătatea Începe din farfurie, a partenerilor și producătorilor locali precum: Napolact, SLooP, Aqua Carpatica, Cărturesti, Mama Pan, Canah Green Living, Topoloveni și Topoloveana, Vale Putna, Ferma Ilinca, Ferma Nealcosa, Casa Gaciu-Muștar de Tecuci, Artesana, Asociația Viitor Deschis, Asociația Împreună pentru o viață mai bună, Asociația Bucătarilor și Cofetarilor Profesioniști-Top Hospitality și partenerilor media.

 

Despre Food Revolution ȋn Romania şi ȋn lume

La nivel global sunt peste 41 mil. de copii obezi sau supraponderali și peste 161 mil. de copii subnutriţi care nu primesc o alimentație echilibrată şi sănătoasă necesară pentru dezvoltarea lor fizică şi mentală. Aceasta în timp ce peste 1.3 mld de tone de alimente sunt risipite anual de către magazine, HoReCa, iar 80% din risipă se întămplă în consumul casnic.

De vină sunt lipsa educaţiei alimentare din şcoli şi de acasă, industria alimentara si publicitatea ne-etica, ce ȋncurajează şi recomandă produse cu foarte mult zahăr, alimentaţia preponderent junk food, procesată, cu mulţi aditivi, lipsită de legume şi fructe proaspete.

De aceea Food Revolution va lansa anul acesta o petiţie pentru eliminarea alimentelor tip junk food din alimentaţia copiilor şi susţinerea educatiei alimentare. Astfel vom ȋnvăţa să respectăm mâncarea, ingredientele, să ne bucurăm de o mâncare gătită acasă, ȋmpreună cu familia și să nu facem risipă de alimente.

Conform surselor OMS, România se situează pe locul 2 in UE ȋn ce privește obezitatea infantilă (fata de locul 3 in 2013). Aceasta este o situaţie alarmantă, iar măsurile educaţionale privind introducerea educaţiei alimentare ȋn şcoli, prin intermediul instituţiilor de ȋnvăţământ nu mai sunt doar o necesitate, ci o prioritate pentru a avea o generaţie viitoare sănătoasă.

Susţinem astfel mesajul lui Jamie Oliver: “Dorinţa mea este de a crea o mișcare puternică, durabilă, de a educa fiecare copil despre obiceiurile alimentare sănătoase, de a inspira familiile să gătească din nou şi de a ȋncuraja oamenii de pretutindeni să lupte ȋmpotriva obezitătii.”.

 

sursa foto : www.jamieoliver.com

Food Revolution Day este ziua ȋn care se sărbătoreşte un proiect global unic de educaţie şi implicare initiat de Jamie Oliver, adresat copiilor, adulţilor, companiilor, şcolilor, restaurantelor, şcolilor de gătit, chefilor, nutriţioniştilor, doctorilor, platformelor educaţionale sau simplilor foodies de zi cu zi. Oricine este invitat să organizeze un eveniment- fie şi o simplă cină cu prietenii.

 

sursa foto : www.jamieoliver.com

Food Revolution Day a fost organizat prima oară ȋn 2012, pe 19 mai, de pasionaţi ai alimentaţiei sănătoase din peste 80 de ţări, printre care Brazilia, Australia, Japonia, Canada, UK, Mexic şi Qatar. Sărbătoarea a prilejuit peste 1000 de evenimente locale şi dinner parties.

 

#RasfatulResturilor #LeftoversFeast #FoodRevolution  #NoJunk #NuRisipeiAlimentare

Mai multe detalii:

Raluca Vasile – Ambasador Food Revolution Romania, Coordonator Eveniment

Phone: 0721241027

E-mail: [email protected]

Website: http://www.jamiesfoodrevolution.org/

Facebook:

https://www.facebook.com/FoodRevolutionBucharest

https://www.facebook.com/FoodRevolutionRomania

Related Posts

No Comments

Leave a Reply