DENIS RADU | Omul din spatele aparentelor

Aceasta rubrica este despre oameni!

Da, ati inteles bine: aici ne vom intalni si vom vorbi cu si despre oameni frumosi, oameni care au ceva de spus si de aratat, oameni de la care putem invata ceva, oameni care ne spun povesti.

De cele mai multe ori cei din jurul nostru ne pot surprinde in cel mai placut mod prin ceea ce au de spus, doar ca trebuie ca cineva sa-i descoasa putin. Ei bine, eu asta voi face. Voi cauta povesti si voi incerca sa va aduc in prim-plan omul din spatele aparentelor.

Astazi vom face cunostinta cu unul dintre cei mai cunoscuti oameni de PR din Capitala: Denis Radu. S-a nascut in Ploiesti, iar in prezent locuieste in Bucuresti. A fost atras intotdeauna de aceasta lume a PR-ului si nu i-a fost deloc usor sa ajunga la performanta de care da dovada astazi. A inceput cu modeling-ul si, usor, usor, s-a indreptat spre relatiile publice.

#CacharelRomania #MedicalOptica #ZenonBrand

“Cred ca PR am facut dintotdeauna, nestiind de fapt ce fac. Pentru mine, PR-ul inseamna conecting people si asta fac zi de zi, de foarte tanar. A devenit o pasiune prin 2012, dupa ce am vazut cu adevarat cu ce se mananca. Nu pot sa spun ca mi-a fost greu sa intru in aceasta bransa, ci mai degraba as spune ca cel mai dificil a fost sa imi gasesc locul, coordonatele si sa ma mentin. Un rol important l-a jucat brandul Egoist, cu care am pornit in aceast trip si, ulterior, actuala partenera Monica Munteanu, care mi-a devenit si o buna prietena.”, ne-a povestit Denis.

Ca in orice meserie pe care o alegem, la un moment dat ne vom intalni si cu situatii mai putin placute sau vor exista si lucruri care nu ne vor placea foarte tare. Fiecare dintre noi s-a lovit de fel si fel de situatii, dar in momentul in care vedem momentele frumoase si realizarile pe care le-am obtinut, parca nici nu mai bagam de seama ceea ce ne-a deranjat.

“Imi place ca nu ma plictisesc, iar rutina la mine nu prea exista, cel putin nu profesional. Nu imi place ca lumea inca nu intelege diferenta dintre PR si om de vanzari. De-a lungul timpului am vazut si am invatat multe. Unul din lucrurile pe care le-am inteles este ca greul cu frumosul este precum binele si raul, fac parte din vietile noastre de zi cu zi. In job insa, am avut momente de descurajare, de cumpana si momente foarte frumoase datorita proiectelor, oamenilor si situatiilor aparute. Un exemplu negativ a fost cand s-a incercat discreditarea mea ca PR. Se intampla in luna mai a anului trecut, iar in octombrie am inceput colaborarea cu Stejarii Country Club, impreuna cu Monica Munteanu. Deci, un sut in fund un pas inainte, s-a adeverit!”, spune Denis.

Cel mai important este ca atunci cand iti gasesti vocatia si stii ceea ce vrei sa faci, sa nu te pierzi pe drum. Daca vrei sa fii un om de PR de succes trebuie sa fii profi, serios, sa te documentezi, sa studiezi tot timpul si sa vrei sa fii cel mai bun in ceea ce faci. Aceasta este cheia succesului in orice domeniu.

“Tinerii ar trebui sa stie ca aceasta meserie ‘se fura’ si intr-un final ‘te fura’ ea pe tine. Devii captiv si daca nu ai grija, devine un tot unitar cu viata personala, asa cum s-a intamplat si in cazul meu, iar uneori nu este foarte placut.”, ne marturiseste Denis Radu.Denis.

PR-ul nu este pentru oricine, asa cum s-ar putea crede. Nu este deloc usor sa organizezi fel si fel de evenimente, sa le gandesti structura, sa aduni oameni, sa faci prezentari, si si si… Desi la prima vedere pare simplu, nu este deloc asa. In spatele aparentelor stau multe ore de munca, de studiu si de implicare. In Romania, PR-ul nu este facut ca la carte: “Exista diferente enorme intre PR-ul facut in strainatate si PR-ul nostru, autohton. Acolo marketing-ul inseamna viata. Noi inca ‘dormim’ si altii ‘vegheaza’. Mai avem de invatat si de acceptat nevoia unui PR.”, ne spune Denis.

Asa cum deja stim, Denis Radu este deja foarte cunoscut in lumea PR-ului din Romania. A reusit sa ajunga pana aici pentru ca-i place ceea ce face, este un profesionist si se reinventeaza in fiecare moment. Cred ca suntem curiosi cu totii sa stim cam cate proiecte de PR a avut Denis pana in momentul de fata, nu?

“Chiar imi amintesc ce am lucrat ca PR in cei sapte ani de Bucuresti, dar ar fi greu sa enumar. Pot spune doar ca am facut cam de toate: de la PR de beauty, fashion, cabinet de avocatura, evenimente corporate, baluri, charity, pana la PR pentru persoane si vedete.”

Denis Radu este un om care-si iubeste meseria si oamenii cu care lucreaza. Invata permanent, este specializat in organizarea de evenimente si considera ca fiecare eveniment pe care il organizeaza este de-a dreptul o lectie de viata. El se straduieste sa fie din ce in ce mai bun in ceea ce ce face si chiar reuseste.

 

Text: Clara Ion

Related Posts

No Comments

Leave a Reply