De vorba cu Alexandra Ungureanu, Manager Comunicare Art & Craft

Dintre zeci de cadouri si mesaje cu urari, cum faci ca acela pregatit de tine sa marcheze un loc special in mintea si sufletul destinatarului?  Cea mai des intalnita intrebare in acest moment este: ce cadouri de sarbatori sa cumpar pentru persoanele dragi din viata mea, pentru ca anul acesta sa le fac cu adevarat o surpriza de proportii. Din fericire, cautarile tale au toate sansele sa fie incununate de succes, cu ajutorul recomandarilor pe care le primim din partea Alexandrei Ungureanu, Manager Comunicare Art & Craft – care a fost de acord sa ne raspunda la cateva intrebari legate de acest  brand romanesc 100% autentic si modern.

Cum a luat nastere proiectul Art&Craft?

Ideea unui magazin cu suveniruri a venit in 2003, in contextul in care am vrut sa ne diferentiem pe piata de celelalte magazine din acelasi domeniu, prin produs, serviciu si amenajarea spatiilor de vanzare. Noi prezentam lumea romaneasca si tot ce tine de aceasta la un nivel competitiv international. Primul magazin a fost deschis in Aeroportul Henri Coanda pe o suprafata de 27 mp si numarul de produse era considerabil redus fata de ceea ce avem in prezent. Aveam 6 vanzatori si o structura minima de personal suport.

In prezent, avem magazine si brand corner-uri in aeroporturile Otopeni, Sibiu, Targu-Mures, Iasi, Cluj, Timisoara, Constanta, Craiova si online www.artandcraft.ro. Suntem cea mai mare firma de retail de suveniruri si produse traditionale romanesti, avand o vasta experienta ce se reflecta in modul unic de realizare a produselor, in amenajarea spatiilor de vanzare, in serviciile oferite, in conduita celor 60 de angajati si in propriul sistem de distributie pentru intreg teritoriul Romaniei.

Ne poti spune care este targetul vostru de clienti?

Pentru magazinele din aeroporturi, targetul nostru de clienti este reprezentat atat de turistii straini care ne viziteaza tara si vor sa ramana cu un suvenir, cat si de romanii care locuiesc dincolo de granitele tarii si vor sa pastreze o parte din Romania cu ei.

Si pentru magazinul online clientii sunt impartiti in doua categorii: pe de-o parte avem piata de corporate, care cumpara produse fie pentru evenimente, fie pentru a le face cadou partenerilor straini si, de cealalta parte, avem clientii romani persoane fizice, care achizitioneaza produse pentru ei sau pentru a le darui celor dragi. Produsele Art&Craft au un caracter primar de suvenir, insa nu sunt limitate la aceasta conotatie. Ceramica este apreciata si cumparata pentru rolul decorativ pe care il are, iile sunt produse la moda si de inalta calitate, iar bunatatile traditionale sunt atat de bune, incat de cele mai multe ori sunt cumparate pentru consumul propriu.

Ce gasim la voi si ce va diferentiaza de cei care vand acelasi tip de produse?

Art&Craft detine o gama foarte variata de produse, ce abordeaza doua directii:

  • Produse traditionale romanesti, de arta populara si artizanat, cu radacini in istorie si folclor, care au la baza legende, identitatea spatiului, continuitatea si apartenenta la o lume cu traditie. Vasele din ceramica de Horezu, Baia Mare, Corund, iile, tesaturile traditionale, ouale incondeiate si delicatesele culinare cu specific romanesc sunt produse reprezentative, care transmit dincolo de granitele tarii spiritul romanesc si pastreaza vii traditiile din Romania. Aceste produse le luam direct de la mesterii populari, carora le apreciem foarte mult munca si pe care ii sustinem si ii promovam.
  • Produse de retail Art&Craft – dezvoltam prin resurse proprii game complete de produse de tip suvenir, ce asigura intregul concept de retail. Avem designeri care inteleg temele si conceptul de suvenir, avem posibilitatea de a crea produse personalizate pentru fiecare locatie in parte si avem furnizori care pot  livra aproape orice produs, pentru toate colturile lumii, motiv pentru care putem activa in orice aeroport international.

Produsele din colectiile Art&Craft (Vladut’s Story, Via Delice, Destination, IRO, Transylvania, Bloody Famous), se pot constitui deopotriva in suveniruri autentice romanesti, dar si in idei inspirate pentru cadouri. Aceste colectii sunt dezvoltate sub brandul Art&Craft de catre departamentul nostru de design si ceea ce le face sa fie unice este tocmai faptul ca se gasesc doar la noi si nicaieri altundeva.

Ne-a soptit cineva ca pregatiti campanii interesante pentru sarbatori. Ne poti dezvalui mai multe detalii?

Pentru sarbatori, am lansat o serie de pachete corporate, acestea reprezentand cadourile ideale atat pentru partenerii de afaceri, cat si pentru familie si toti cei dragi. Pachetele corporate sunt impartite in 4 categorii si sunt disponibile doar in magazinul nostru online www.artandcraft.ro.

Ce ne poti spune despre campaniile video pe care le-ati demarat in anul 2016?

In ianuarie 2016 am demarat campania “Art&Craft sustine mesterii populari din Romania”, o campanie video ce a continuat pana de curand. Am cutreierat tara in lung si in lat prin Bucovina, Horezu, Corund, Baia Mare, Ponoarele, acolo unde mesterii nostri populari isi au atelierele si i-am filmat si fotografiat in timp ce lucrau produsele de arta populara care se gasesc in magazinele noastre. Scopul acestei campanii a fost de a arata autenticitatea si valoarea produselor de arta populara, realizate cu atata migala si iscusinta de catre mesterii populari, dar si de a-i sustine pe acestia in activitatea lor si de a-i ajuta sa duca mai departe traditiile romanesti.

 

In 2016 am inceput si campania de promovare a Romaniei. Am vizitat Bucuresti, Sibiu si Targu Mures, iar anul acesta am continuat campania in parteneriat cu Happy Tour si am ajuns in Cluj, Iasi, Timisoara, Alba Iulia, Sinaia si Sighisoara. Obiectivul campaniei este de a prezenta frumusetile Romaniei si de a atrage atat turistii strainii sa ne viziteze tara, cat si pe locuitorii tarii noastre care sunt reticenti in ceea ce priveste turismul in Romania. Pentru fiecare oras in parte am avut cate un blogger partener, care a jucat rolul unui ghid turistic si a prezentat toate obiectivele care merita vizitate in orasul respectiv. Toate video-urile realizate in cadrul campaniei de promovare a Romaniei se gasesc pe canalul de youtube RomanianArt&Craft.

 

Related Posts

No Comments

Leave a Reply