Carassia | a glass full of rising stars

Crama Carastelec, prima investiție din România gândită să producă preponderent spumante și vinuri efervescente, a lansat gama de spumante Carassia, produsă exclusiv prin metoda tradițională champenoise, adică prin maturare în sticlă. Cele 3 noi spumante au fost prezentate în cadrul unui Sparkling Brunch ce a avut loc la renumitul restaurant The ARTIST.

Noua gamă conține trei produse distincte: Carassia Blanc de Blancs Brut, Rosé Brut și Classic Extra Brut, acestea remarcăndu-se prin eleganță, aromă și o textură cremoasă, reflectând prin calitatea și gustul unic specificul zonei din care provin.

Potrivit spuselor lui Enikő Negele, reprezentant PR al Cramei Carastelec, Carassia este un mod de expresie în care se recunoaște caracterul „Grand Cru” al cramei din Carastelec, unicitatea noilor vinuri spumante fiind oferită de terroir și de maturarea îndelungată în sticlă a spumantului. Cele 3 vinuri spumante sunt produse exclusiv în cramă proprie cu cele mai moderne echipamente.

Elegante, aromate și cu o textură cremoasă, gama Carassia are la bază soiuri de Chardonnay și Pinot Noir, fiecare ediție a spumantelor reflectând anul de recoltă. Carassia este produsă exclusiv din struguri din podgoria proprie, prin selecția și îngrijirea corespunzătoare a recoltei destinată din start vinului de bază folosit la producerea vinurilor spumante. Spumantele sunt deja disponibile în numeroase magazine de specialitate și restaurante din țară.

Cum se asociază corect un vin spumant cu un preparat culinar?

Așa cum ne-au subliniat cei de la Carastelec, momentele speciale din viața cotidiană nu reprezintă singurele ocazii în care se poate consuma un vin spumant, acesta se recomandă a fi servit și în situații obișnuite, fiind ușor de asociat cu numeroase preparate culinare, din diverse bucătării.

„Având în vedere istoricul spumantelor la noi în țară, observăm că acestea sunt consumate cu precădere în momentele de sărbătorire și evenimente importante din viața românilor. Cu toate acestea însă, unul dintre obiectivele noastre este să le arătăm acestora că un vin spumant poate fi consumat în orice moment al zilei, înlocuind cu succes vinurile liniștite, este un accesoriu bun pentru a crea momente speciale”, a menționat Negele.

Chef Paul Oppenkamp la The ARTIST, a reușit să îmbine perfect aromele și gusturile in așa fel încăt să putem savura cele 3 tipuri de spumant Carassia cu preparatele recomandate de reprezentanții cramei. Astfel, gustul elegant și cremos specific complexității unui Chardonnay este recomandat a fi savurat alături de brânza proaspătă de capră, sparanghel, sushi, pește și ficat de gâscă (foie gras), devenind astfel un bun acompaniament pentru micul dejun. De asemenea, spumantul de un galben pal strălucitor, plin de viață, poate fi completat perfect cu căpșuni și caviar de somon, oferind un postgust complex cu note armonioase de fructe și drojdie, cu arome persistente de ulei citric, piersici și brioșă.

Nu în ultimul rând, notele puternice ale Pinot Noir-ului maturat într-un timp mai îndelungat pot fi servite lângă carnea de rață sau de iepure, somon, ciuperci, dar și mâncăruri thailandeze. Pentru a intensifica aromele vioaie de zmeură și frag proaspăt și cele de brioșă și drojdie provenind din maturarea îndelungată în sticlă, un rosé elegant și proaspăt deschide cu bucurie orice eveniment, însă poate fi consumat și la un picnic sau o cină romantică.

Despre Crama Carastelec

Crama Carastelec – cramă boutique – este prima investiție nouă din România, gândită să producă spumante și vinuri efervescente. Alegerea locului, a soiurilor și a echipamentelor a fost făcută pentru a reînvia o tradiție veche, folosind însă tehnologia de ultimă oră și know-how-ul investitorilor străini.

Crama Carastelec deține o plantație de viță de vie tânără de 22,4 ha., iar clădirea cramei, construită în 2011–2012, a fost distinsă cu Premiul de Excelență  în Construcții în 2015. Aceasta funcționează cu energie verde: încălzirea și răcirea sunt asigurate cu pompe de căldură, iar consumul de energie este atenuată cu celule solare. Aria utilă desfăşurată a cramei este de 1433 mp. Echiparea cramei cu utilaje ultramoderne a fost efectuată în anul 2013, ce dispune de rezervoare de fermentare din oţel inoxidabil cu sistem de răcire, linie automată de îmbuteliere vin efervescent şi vin liniştit, utilaj de etichetat și de remuaj pentru spumant.

 

Related Posts

No Comments

Leave a Reply