BRIFT – Primul convent de bartending din Romania

Pe data de 16 si 17 Octombrie, in Bucuresti, la Palatul Bragadiru, s-a desfasoarat BRIFT sau Bartender Romania International Fair & Tale,  cel mai mare  Cocktail Festival si primul Convent de Bar din Romania.

Proiectul este dedicat in egala masura profesionistilor din domeniu, cat si publicului larg, care va avea cu aceasta ocazie posibilitatea de a intelege mai mult din cultura bauturilor alcoolice si a cafelei direct de la sursa. Barmani, barista, manageri, proprietari de locatii, distribuitori si producatori de bauturi alcoolice se vor intalni cu consumatori si connoiseurs de bauturi mixate si cocktail-uri pentru a le arata care sunt ultimele tendinte in domeniu.

Evenimentul s-a desfasuarat pe 5 paliere separate:

Bar & Industry Fair

Zona expozitionala, unde marii importatori si producatori de băuturi alcoolice si cafea si-au expus brand-urile, prezinta inovatii, tasting si informatii despre produse.

BRIFT Expo a gazduit brand-urile de spirtoase, bere si ingrediente speciale, solutii logistice pentru proprietarii de locatii, statii profesionale de lucru, instrumente profesionale de bar, uniforme si bar fashion, instalatii si optiuni de sunet marca Void si multe altele. Tot in aceasta sala va fi recreat barul peruvian Coya din Dubai, iar gazdele vor fi chiar barmanii localului.

Cocktail City

Aceasta este zona interactiva de bartending, socializare, networking și DJ party. Targul este totodata si un Cocktail Festival dedicat consumatorilor si oamenilor care nu se afla in mod direct implicati in industria ospitalitatii. Ei se vor putea delecta cu bauturi creative de la unul din cele 7 pop-up baruri prezente ai vor putea pasi in spatele barului preferat, unde au ocazia sa devina barmani pentru cateva minute. Mai mult, au ocazia de a dobandi informatii si skill-uri pentru a prepara bauturi ca un profesionist.

Seminare

Un aspect esential pentru dezvoltarea Industriei si a culturii de consum il reprezintă noutatile si trainingul continuu. In cadrul BRIFT, participantii au putut asista la seminare sustinute de experti in domeniu, veniti din toata lumea. Pentru aceasta va exista o sala special amenajata, denumia The Prodigy Room, cat si Barul Flair Angel, unde nume ca Alex Kratena, Marian Beke, Tim Etherington-Judge, Jason Clark, Diego Ferrari si multi altii vor fi prezenti cu subiecte, inovatii si trend-uri noi.

Awards

BRIFT inseamna si merite recunoscute, astfel ca au acordat premiul pentru Cel Mai Bun Barman Roman, pe categoriile: Mixology, Barista si Flair Bartending. Au format o comisie de 28 de experti si oameni activi in Industrie, care propun barmani, dezbat si ulterior vor vota castigatorul pe fiecare categorie.

Bartender Story

In fiecare an vor produce un episod special care ii va avea drept personaje principale, pe cei 3 castigatori ai categoriilor Mixology, Barista si Flair Bartending.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

No Comments

Leave a Reply