Bloggers escape by Guinness

La mijloc de Octombrie, am primit invitatia de a participa alaturi de Guiness la un presstrip restrans la marea neagra. Au fost 2 zile de relaxare, party, mancare delicioasa si peisaje ce-ti taie respiratia. A fost prima data pentru mine sa vizitez marea in toamna. Total diferit, frumos dar diferit.

Gazda noastra pentru o noapte a fost Hotelul La Scoica Land.

La Scoica a fost prima oara un restaurant ce s-a deschis in Constanta in 1997 si a ramas asa vreme de 10 ani. In 2006 a inceput, insa, sa se nasca si La Scoica Land, domeniul din Mamaia Nord ce la vremea respectiva cuprindea hotelul cu 47 camere, inspirat de hotelurile din Las Vegas si restaurantul.

Processed with VSCO with c5 preset

In 2008 complexul s-a imbogatit cu o sala de bal, iar anul trecut a fost finalizata si constructia piscinei. Din 2019 aceasta va avea o atmosfera de lounge, o alternativa pe lac a plajelor de la mare din zona de Nord a litoralului. Tot pe lac au loc si diverse sporturi si activitati nautice.

Localul din oras isi primeste oaspetii vinerea si sambata cu petreceri animate de DJ, iar programul de functionare pentru ambele locatii este non-stop, inclusiv sectorul de livrare. Capacitatea restaurantului din cadrul La Scoica Land este de 100 de persoane iarna si 300 -vara.

Vedetele meniului sunt pizza, polo parmigiano, saramura de crap si ciorba de burta, iar papanasii imensi incheie cu brio o masa copioasa, acompaniata de beri pe toate gusturile, de la Tuborg la Carlsberg sau Kronenburg Blanc.

Dupa o masa delicioasa La Scoica Land, si admirat peisajul de pe pontonul hotelului, ne-am cazat in camerele noastre. Camere mari si aerisite cu toate dotarile necesare unei sederi la mare fie vara fie toamna. Am inceput seara cu o vizita la deschiderea de sezon al Doors Club. Pornit din pasiunea pentru muzica rock, Doors a inceput in 2006 ca o cafenea in care se reuneau fanii acestui gen muzical. In 2012 a fost finalizata cladirea in care functioneaza Doors Club in prezent, iar subsolul a fost de la inceput proiectat cu aceasta destinatie. Astfel cafeneaua a devenit club cu o capacitate de 300 de locuri si nenumarate concerte live. In timp s-a semnat un parteneriat cu Hard Rock Cafe, parteneriat ce aduce in turneu la Constanta trupele ce vin sa concerteze in HRC din Bucuresti. In afara de acestea, saptamanal au loc concerte. Miercurea este dedicata folk-ului, joia scena este deschisa pentru trupele alternative ce isi doresc sa cante, iar vinerea sau sambata sunt concerte ce se continua cu DJ set. Duminica este dedicata serilor de blues.

In timpul zilei clubul Doors functioneaza ca restaurant cu specific american, fiind deschis de la prima ora a diminetii pana la ora 1, iar in weekend petrecerile prelungindu-se pana la 6 dimineata, bucataria inchizandu-se la miezul noptii, insa.

Activitatea Doors se extinde și în afara clubului cu două festivaluri estivale: Out of Doors Fest și Folk Fest Remember Costinești.

Si cum altfel sa incheiem seara decat la GOBLIN  cu o atmosfera vibranta plina de tineri studenti, unde ne-am distrat dar ne-am si simtit putin poate din alta era. :)))

Brandul Goblin are deja o istorie lungă și binecunoscuta de generatii întregi de clienti si artisti deopotriva. Primul Goblin Club a luat fiinta in centrul vechi al Bucurestiului, acum mai bine de 10 ani. A urmat deschiderea celei mai cunoscute locatii – Goblin Vama Veche, care a dus brandul pe plan national. A urmat o noua asociere si astfel a aparut Goblin Consțanta, cu patronat si management autonom fata de restul locatiilor, apoi Goblin Beach (Mamaia, Constanta). Pe parcursul acestor ani, locatiile au gazduit, pe langa party-uri, sute de concerte si au fost printre primele care au promovat intens artisti in ascensiune.

Processed with VSCO with c5 preset

Goblin Constanta (sau “Goblin Constangeles” asa cum l-au numit clientii) reprezinta un mix original de muzica, atmosfera si “know-how” care atrage cele mai diverse paturi de consumatori, cu varste si gusturi foarte variate, transformandu-l intr-un club de nisa care a ajuns în topurile cluburilor de acest fel din tara. Incepând cu 2018, brandul tinde sa se dezvolte din ce in ce mai mult, inclusiv spre evenimente culturale, evenimente caritabile si festivaluri in aer liber – cele mai notabile fiind prima editie Goblin Open Air si asocierea cu Sunset Festival Vama Veche. Pentru 2019, pe langa evenimentele obisnuite (concerte, party-uri etc.) avem în plan un “Tattoo Artists Convention”, un “Blogger Convention” si un “Alternative Job Convention”, acesta din urma targetand dezvoltarea personala a publicului tanar.

Transportul nostru pana la Constanta si inapoi a fost asigurat de BMW Romania care ne-a pus la dispozitie un X1 si un Seria 1.

BMW Seria 1 are o abordare unica in segment, orientata catre agilitate. Tractiunea spate si distributia maselor 50/50 sunt caracteristici de masini sport, care asigura agilitate in viraje. Niciun alt model compact nu ofera o astfel de constructie. Chiar daca este pe final de generatie (aceasta inseamna insa si oferte interesante la dealeri), BMW Seria 1 vine cu toate tehnologiile moderne la interior: una din cele mai sofisticate cutii automate din piata, faruri LED, ultima generatie a sistemului iDrive, cu casete de control predefinite, sau tehnologia BMW TwinPower Turbo pentru motoare.

Este un model interesant pentru BMW, care a deschis noi teritorii și a adus marca în segementul compact. A debutat în 2004 și în 2007 a fost modelul pe care s-a lansat pentru prima dată pachetul de tehnologii “BMW EfficientDynamics”, solutii care cresc perfromantele si scad consumul, in acelasi timp. In total s-au vandut peste 2 milioane de exemplare, din care apxoimativ 1 milion din ultima generatie.

Este un SUV (sau Sport Activity Vehicle / SAV, cum este denumit de BMW) compact. Noua generație vine cu un plus important de spațiu la interior și un pachet important de tehnologii BMW. De exemplu sistemul de proiecție a informațiilor pe parbriz, Head-Up Display, extraodinar pentru confort sporti și mai multă siguranță, pentru că asigură faptul că avem privirea mereu orientată către drum și, în același timp primim toate informațiile de care avem nevoie, inclusiv functii de infotainment, precum melodia sau post de radiu pe care îl ascult sau cine mă apelează. La fel, vorbesc de cele mai noi tehnologii de motoare BMW TwinPower Trubo și de cele mai noi solutii BMW EfficientDynamics, pentru consum redus si plus de dinamism. Sunt, de exemplu, o gama larga de sisteme acum operate inteligent – de exemplu grila radiatorului se inchide pentru incalzirea rapida a motorului si un plus de eficienta aerodinamica, iar pentru rurale in regim sportiv sau viteze mari sta deschisa, pentru racirea mai eficienta a motorului.

Cam atat despre  mica noastra escapada marca Guiness Romania….ma intorc la tine iar si iar mare albastra! 😀

 

Related Posts

No Comments

Leave a Reply