6 retete de Paste marca Zepter Romania | gustoase si usor de preparat

Daca esti in pana de idei si inca nu ai reusit sa te pregatesti pentru masa de paste, impreuna cu Zepter International Romania iti aratam 6 retete gustoase si usor de preparat.

Un pranz pascal reusit este despre un meniu delicios, dar si despre rapiditate si simplitate in bucatarie. Primul workshop Cooking Class by Zepter Romania aduce o selectie de 6 retete potrivite pentru masa de Paste, retete gustoase, aspectuoase si usor de gatit, care sa fie atat  pe placul familiei, cat si al oaspetilor. Totul simplu, practic si aplicabil imediat, fiindca Zepter e in primul rand despre utilitate si simplificarea vietii!

 

 

 

  1. Paste cu legume:

O sticla rosii pasate 

Zuchini mic

Ardei gras tricolor 

Capere  

Masline negre

Ciuperci 200 g

Paste fainoase- 100 g

100 ml apa

Busuioc, piper mozaic

2 linguri ulei măsline

Se pun toate ingredientele (cu exceptia uleiului si a mirodeniilor) in vasul Zepter rece. Sursa de caldura se da la mediu timp de 5 minute, dupa care se reduce la minimum si se pastreaza timp de aproximativ 20 minute. La final se adauga uleiul, busuiocul si piperul proaspat macinat.

  1. Salata de vinete:

Vinete

Ceapa

Ulei

Vinetele se taie pe jumatate si se asaza in vasul rece cu coaja pe baza. Sursa de caldura se da la mediu pana cand acul indicator al termocontrolului ajunge la jumatatea zonei verzi. Se opreste sursa si se mai lasa aproximativ 10 minute cu capacul pus. Vinetele se scot din vas, se scoate miezul acestora cu lingura si se lasa la scurs intr-un vas strecuratoare.

Apoi, in recipientul de la Micsy se pun vinetele scurse, ceapa si uleiul si se mixeaza totul cu multicutitul.

 

  1. Friptura cu sos de portocale si orez basmati

Piept de pui dezosat

3 portocale

1 lingura de mustar

2 linguri de miere

1 ardei mic chili

mix condimente: scortisoara, turmeric, ghimbir, usturoi praf

orez basmati

Pieptul de pui se maseaza cu mixul de condimente, apoi se asaza in vasul de frigere rece, iar sursa de caldura se potriveste la mediu timp de 5 minute. In acest timp, se va face suc de portocale cu More Juice Press. Dupa cele 5 minute, se intoarce pieptul, se adauga sucul, mustarul si ardeiul chili, iar sursa de caldura se da la minim timp de 10 minute. Se adauga mierea si se opreste sursa, dupa care se mai lasa 15 minute.

Orezul basmati:

Se pune o masura de orez cu doua masuri de apa la fiert pe sursa de caldura medie. Cand acul indicator este la jumatatea zonei verzi, se opreste sursa si se lasa 15 minute cu capacul pus.

 

  1. Oua colorate cu hartie creponata

Oua

Apa

Otet

Hartie creponata

Apa si otetul se toarna intr-un vas Zepter. Deasupra vasului se asaza un alt vas perforat in care se pun oua albe degresate. Se pune capacul si se lasa sa se fiarba in aburi timp de 10 minute.

Hartia creponata se taie in patrate de 15×15 cm si se umezește usor. Fiecare ou se impatureste complet in hartie si ramane asa timp de aproximativ 3 minute, pana se usuca hartia. Se desfac ouale si se ung cu ulei.

 

  1. Friptura de vita cu sos de ciuperci, piper verde, mascarpone si ricotta

Se incinge un vas grill la sursa medie pana cand acul indicator intra in zona verde a termocontrolului cadran dry. Se asaza friptura in vas, se preseaza usor cu furculita, se pune capacul si se lasa 1,5 minute. Se intoarce pe partea cealalta si se lasa tot 1,5 minute. Se opreste sursa si se mai lasa cu capacul pus timp de 5 minute. Apoi se scoate friptura si se lasa la odihnit.

In acest timp se pun in vas ciupercile taiate felii subtiri si piperul verde si se da drumul la sursa de caldura timp de 5 minute. Se adauga 2 linguri de ricotta si 4 de mascarpone, se amesteca si se opreste sursa.  Se mai lasa 2-3 minute.

  1. Miel in cupola

O pulpa de miel sau spata (lamb knuckle)

4 cepe rosii

500 g morcovi

1 kg cartofi

Mix de plante mediteraneene – cimbru, rozmarin

Mix de condimente – dupa gust (boia, tumeric,ardei iute/chili, chimen, fenicul)

Piper mozaic

Optional – putin vin rose 

Se asezoneaza bine mielul cu mix-ul mediteraneean, apoi se asaza in vas, fara a adauga niciun fel de grasime. Se pun langa miel legumele curatate, spalate si taiate in bucati mari, se acopera si se lasa 5 minute la temperatura medie. Apoi se reduce sursa la temperatura minima pentru ca totul sa se pregateasca incet, in suc propriu 75 min. Din cand in cand se agita vasul. Dupa 75 min, se ridica vasul de pe sursa de caldura si se las acoperit inca 15 min. In ultimele 15 minute de pregatire, se poate turna usor si putin vin rose (nu este neaparat necesar deoarece in vasele Zepter totul se poate gati fara adaos de lichide, in suc propriu). Se serveste cu ceapa verde si ridichi.

Despre Zepter International

Zepter International este o companie multibrand care produce, vinde si distribuie in intreaga lume bunuri de consum exclusive si de cea mai buna calitate, in principal prin propria retea de consultanti de vanzari, dar si prin magazine exclusiviste.

Domnul Philip Zepter nu este doar fondatorul companiei, ci si fondatorul filosofiei Zepter – o filosofie a stilului de viata sanatos si a perfectiunii orientate catre mentinerea sanatatii generatiilor actuale si viitoare si catre solutionarea problemelor ecologice.

Gama larga de produse Zepter cuprinde: produse medicale, produse cosmetice, accesorii artistice pentru casa, produse pentru igienizarea locuintei si securitatea casei, servicii bancare, asigurari si telecomunicatii, precum si produse de lux.

Mai multe detalii despre produsele si filosofia Zepter regasiti pe www.zepter.ro si pe www.wawromania.ro.

Related Posts

No Comments

Leave a Reply